Home
Downloads
Community
Submit
Marketplace

Dark Summit freezes at first screen in OPL.

If you're having hardware, software or emulation issues with your PlayStation, ask our experts here!

Dark Summit freezes at first screen in OPL.

Postby possom2009 » Sun Apr 29, 2018 12:11 am

I've tried both the CD version and the DVD converted version from here, and they both freeze at the first screen that pops up. Is there something I'm doing wrong? I've checked that neither is fragmented, so I'm at a loss.
  • 0

possom2009
Posts: 8
Joined: Sun Oct 06, 2013 3:35 pm
Reputation: 0

Re: Dark Summit freezes at first screen in OPL.

Postby ZX81v2 » Sun Apr 29, 2018 12:17 am

Could be a MODE needs turning on (or two)
What version of OLD are you using?
DVD Converts are only needed by ESR Users so don't waste hdd space with em
Also what method of loading the game are you using?

External HDD/USB Device or Internal HDD (Phat PS2)?
  • 0

PS2 (Phat) + Network Adapter + SATA Bridge + 2TB HDD = Insanity+1 !
Wanna Know More > natiaznie-potolki39.ru/forum/viewtopic.php?f=75&t=49420&hilit=+sata

FreeMCBoot Installer - OPL 0.8/9 + HDL0.8c
Game Compatibility Checker. WinHIIP User
ZX81v2's MAME/ARCADE Thread Here
FreeMCBoot Install Service "UK" Thread HERE
MY PS2 OPL 0.8 HDD Game Compatibility List Click Here 100% Safe

Latest MESS/MAME Roms : Retroroms.info < NEW SITE !

ImageImageImageImage

If you are/WERE a PS2 Developer please check PS2Home out !
Designed & (C)2013-2017 by ZX81v2
User avatar
ZX81v2
Posts: 8205
Joined: Sat Feb 04, 2012 6:02 pm
Location: EARTH - SOL System - Mostly Harmless
Custom Title: R Tape Loading Err0r
Reputation: 51216

Re: Dark Summit freezes at first screen in OPL.

Postby possom2009 » Sun Apr 29, 2018 12:26 am

I'm using Rev_1044_DB-TA_all. What mode should I use?
  • 0

possom2009
Posts: 8
Joined: Sun Oct 06, 2013 3:35 pm
Reputation: 0

Re: Dark Summit freezes at first screen in OPL.

Postby ZX81v2 » Sun Apr 29, 2018 12:28 am

try these
MODE 3 ON

MODE 2,3 ON

MODE 3, 6,7 ON

Select the game from the list and press TRIANGLE to get to mode settings
Try each of the above lines, remembering to SAVE Settings

At the moment I don't have PS2 setup
  • 0

PS2 (Phat) + Network Adapter + SATA Bridge + 2TB HDD = Insanity+1 !
Wanna Know More > natiaznie-potolki39.ru/forum/viewtopic.php?f=75&t=49420&hilit=+sata

FreeMCBoot Installer - OPL 0.8/9 + HDL0.8c
Game Compatibility Checker. WinHIIP User
ZX81v2's MAME/ARCADE Thread Here
FreeMCBoot Install Service "UK" Thread HERE
MY PS2 OPL 0.8 HDD Game Compatibility List Click Here 100% Safe

Latest MESS/MAME Roms : Retroroms.info < NEW SITE !

ImageImageImageImage

If you are/WERE a PS2 Developer please check PS2Home out !
Designed & (C)2013-2017 by ZX81v2
User avatar
ZX81v2
Posts: 8205
Joined: Sat Feb 04, 2012 6:02 pm
Location: EARTH - SOL System - Mostly Harmless
Custom Title: R Tape Loading Err0r
Reputation: 51216

Re: Dark Summit freezes at first screen in OPL.

Postby possom2009 » Sun Apr 29, 2018 12:41 am

Hmm, can't seem to get it to work with those. I'm using a Slim 90001 with a usb by the way.
  • 0

possom2009
Posts: 8
Joined: Sun Oct 06, 2013 3:35 pm
Reputation: 0

Re: Dark Summit freezes at first screen in OPL.

Postby ZX81v2 » Sun Apr 29, 2018 12:56 am

basically, it's trail and error.
If your using OPL 0.8, you have UDMA/MDMA Switching. 0.9 onwards removed it.
OPL 0.8 drop UDMA 4 to MDMA 0, this helped get CD based games working like Devil May Cry.

OPL9... Trail and error as I don't have the game to test at moment
  • 0

PS2 (Phat) + Network Adapter + SATA Bridge + 2TB HDD = Insanity+1 !
Wanna Know More > natiaznie-potolki39.ru/forum/viewtopic.php?f=75&t=49420&hilit=+sata

FreeMCBoot Installer - OPL 0.8/9 + HDL0.8c
Game Compatibility Checker. WinHIIP User
ZX81v2's MAME/ARCADE Thread Here
FreeMCBoot Install Service "UK" Thread HERE
MY PS2 OPL 0.8 HDD Game Compatibility List Click Here 100% Safe

Latest MESS/MAME Roms : Retroroms.info < NEW SITE !

ImageImageImageImage

If you are/WERE a PS2 Developer please check PS2Home out !
Designed & (C)2013-2017 by ZX81v2
User avatar
ZX81v2
Posts: 8205
Joined: Sat Feb 04, 2012 6:02 pm
Location: EARTH - SOL System - Mostly Harmless
Custom Title: R Tape Loading Err0r
Reputation: 51216

Re: Dark Summit freezes at first screen in OPL.

Postby TheOmikronNomadSoul » Sun Apr 29, 2018 1:12 am

Wait a minute. I have the latest daily build of OPL and they do have the UDMA/MDMA switches. Unless I'm missing.
  • 0

User avatar
TheOmikronNomadSoul
Posts: 1073
Joined: Sun Jan 03, 2016 4:34 pm
Location: Behind The Fairy Fountain
Custom Title: I'm Just trying to "Lion" The Mood
Reputation: 11620

Re: Dark Summit freezes at first screen in OPL.

Postby Tupakaveli » Sun Apr 29, 2018 1:27 am

TheOmikronNomadSoul wrote:Wait a minute. I have the latest daily build of OPL and they do have the UDMA/MDMA switches. Unless I'm missing.


Yes you're right it is there, you can change it on a per game basis in the game options.

I went back to OPL 0.9.1 and it is there also.
  • 0

Image Image Image Image Image Image Image
User avatar
Tupakaveli
Posts: 206
Joined: Thu Feb 12, 2015 9:05 am
Location: South Australia, Australia
Custom Title: Go Vegan
Reputation: 1022


Return to Troubleshooting



Who is online

Users browsing this forum: Tupakaveli and 16 guests